מרענן, קל מאוד להכנה והרבה יותר טעים ממשקאות קלים (וגם טוב יותר לבריאות ולסביבה). לפתן פירות – מתאים להכנה מאולתרת גם למי שאינם מבשלים/ות בדרך-כלל
לפתן פירות העונה
לפתן, הוא תבשיל מתוק העשוי בעיקר מפירות וסוכר, הוא נוזלי יותר מריבות, ג’לי או קונפיטורות. לקומפוט מוסיפים בדרך כלל תבלינים כמו מקלות וניל, מקלות קינמון ופירות יבשים. בפולין ורוסיה הקומפוט משמש כמשקה מסורתי. בשנות ה-80, כ60% מהמשקאות שנשתו בבתים היו קומפוטים או תבשילים ביתיים מסוגם. כיום בחלק ניכר מהבתים תה עם לימון הפך החליף את הקומפוט המסורתי.
החומרים:
1 כוס סוכר (או מעט פחות, לפי הטעם) עבור סיר של 5 ליטרים מים.
פירות יבשים כגון: דובדבנים, צימוקים, משמשים ושזיפים ו/או:
פירות טריים כגון: תפוחים, אגסים, אפרסקים וענבים (ניתן להשתמש גם בפירות שאינם במצב ראוי לאכילה טריים, כגון אגסים קשים מדי, ענבים שהתרככו מדי וכדומה)
הכמות לסיר צריכה להיות שוות-ערך לשישה-שבעה תפוחים בינוניים, אפשר להוסיף: מקל קינמון, טיפה לימון.
אופן ההכנה:
ממלאים 3/4 מהסיר במים ומוסיפים את הסוכר. אם משתמשים בפירות יבשים – להוסיף אותם ראשונים.
אם משתמשים בפירות טריים קשים – להוסיף אותם לאחר הפירות היבשים (תפוחים, אגסים ואפרסקים כדאי לחתוך לשמיניות) פירות רכים, קטנים או חתוכים – להוסיף בסוף. להוסיף מים עד שהסיר כמעט מלא.
זמן רתיחה כולל על אש קטנה: כחצי שעה. לפירות שהוספו אחרונים די 10 דקות.
להגיש קר!
מוגש באדיבות אתר אנונימוס