בשר הטונה הטרי נחשב למעדן, כשהוא נאכל נא. אפשר גם לצרוב אותו בגריל או במחבת ברזל כבדה, אך יש להקפיד שלא להגזים בבישולו, כך שהנתח יישאר נא במרכזו
קיימים מספר זנים של טונה,אך רק ארבעה סוגים מתוכם נחשבים בעלי איכות קולינרית גבוהה והם: Big eye, Blue fin,Yellow fin, Albacore
הנה לכם, מתאבן לארבעה סועדים;
AhiPoki appetizer_180k-n_01.jpg
מצרכים:
350 גרם טונה טריה רצוי מסוג Yellowfin
120 גר’ בצל אדום
4 כפיות שבבי בצל או בצל ירוק חתוך
1 כפית מלח
1 כפית שמן שומשום
3 כפיות רוטב סויה
1/4 כפית פלפל צ’ילי גרוס
2 ספלים חסה קרועה (לקרוע לפיסות ביד ולא בסכין)
אופן ההכנה:
לחתוך את הטונה לקוביות קנות ולערבב עם כל המרכיבים למעט החסה.
לחלק את החסה ל-4 גביעי מרטיני, ולהוסיף לכל כוס את תערובת הטונה שהכנו קודם.
לקשט את המנה בזית ירוק, בצלצל פנינה ופלח לימון