מתכון קל להכנה, מתאים וטעים מאד לתיבול מאכלי דגים ועוף בלימון.
חותכים את הלימון לחצי
מיץ הלימון דל בקלוריות. הוא מגוון טעמם של רטבים, סלטים, משקאות קלים ומשקאות ואלכוהוליים. מלווה בכבד מאכלי דגים ומשבח את טעמם. גרד קליפת לימון משמש לגיוון הטעם של דברי מאפה. מיץ הלימון אינו נשמר לאורך זמן ומאבד מערכו התזונתי לכן יש להשתמש במיץ סחוט כשהוא טרי.
המצרכים:
לימונים עם קליפה עבה
פפריקה אדומה חריפה – לפי הטעם (אפשר רגילה)
מלח גס
אופן ההכנה:
חותכים את הלימון לחצי באורך, ואז לפרוסות בעובי חצי ס”מ
בקערה גדולה מערבבים את הלימונים עם כף מלח גס ופפריקה לפי הטעם.
מכניסים את הלימונים לצנצנת ודוחסים
מכניסים את הלימונים לצנצנת משתדלים לדחוס ככל האפשר, מכסים את הצנצנת ומניחים על אדן החלון ליום או יומיים, הלימונים יפרשו מיץ, והצנצנת תתמלא עד החצי, לאחר יומיים מוסיפים מיץ לימון סחוט עד לכיסוי הלימונים, ומעל מוסיפים כחצי ס”מ שמן (רצוי זית) כדי למנוע התפתחות עובש מחזירים לאדן החלון לשבוע ימיים בערך.
הלימונים מוכנים כאשר הם הופכים לרכים – אך לא רכים מדי. ואז מאכסנים במקרר.
טיפים על לימון;
ככל שמשקלו גדול ביחס לגודלו הלימון טוב ומא במיץ עסיסי.
צבעו הצהוב העמוק של הלימון מעיד על פרי בשל וחמוץ יותר.
ניחוח הלימון משפר את מצב הרוח.