מתכונים כאן ישראל

מרק בצל צרפתי

השבוע היה קר. קור מקפיא, שחדר לעצמות והפתיע את כולם. זה הזמן – אם טרם עשיתם את זה, לשלוף את מתכוני המרק ואת הסירים הגדולים. הגיע זמן המרק.
מרק בצל צרפתי
sope_union_franch_t180k-n_01.jpg

מצרכים;

חמאת תנובה
2 כפות שמן
6 בצלים גדולים פרוסים דק
3 כפות קמח
1 1/4 כוסות יין לבן יבש
7 כוסות מרק ירקות צח
מלח,
פלפל שחור טחון טרי
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
באגט פרוס
200 גרם קולאז’ פרמזן מגוררת או קולאז’ צ’דר מגוררת
6 קעריות מרק חסינות חום

אופן הכנה;

1. בסיר בינוני ממסים את החמאה והשמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב, מדי פעם בוחשים כדי שהבצל לא יחרך. מוסיפים את הקמח ובוחשים עד שהוא ניספג בבצל, מוסיפים אם היין ומבשלים עד שהוא מתאדה.

2. מוסיפים את המרק מתבלים ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה נמוכה כ-35 דקות, בוחשים מדי פעם.

3. מדליקים את גריל התנור, מסדרים את קעריות המרק בתבנית אפייה, מחלקים את המרק לקעריות, שמים בכל קערית 2-3 פרוסות באגט וזורים מעל בנדיבות את הגבינה.

4. אופים מספר דקות עד שהגבינה נמסה ומשחימה. מגישים חם.

בתאבון ושיהיה לכם חם ונעים!

Exit mobile version