“טוטש” הוא למעשה פשטידת תפוחי אדמה (קוגל) עם שמרים, מוגשת לכם בזאת אחת הגרסאות של “טוטש” נסו ושפרו
החומרים:
(לתבנית אפיה גדולה מאד או שתיים בינוניות (מפיירקס מתאימות ביותר)
2 קג’ תפוחי אדמה
3 כוסות קמח
50 גר’ שמרים
כפית סוכר
4-5 ביצים
1 בצל קטן קצוץ דק מאוד (או מגורר בפומפייה דקה)
1/4 כוס שמן
3-4 כפיות מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
מגרדים את תפוחי האדמה על פומפייה דקה או מרסקים במעבד מזון (אך יש להזהר לא לרסק יותר מדי!). שמים תערובת התפו”א במסננת לניקוז הנוזלים.
שמים את הקמח בקערה גדולה וצרים בתוכו גומה. מערבבים את השמרים עם הסוכר ומעט מים פושרים ויוצקים לגומה. מערבבים עם מעט מהקמח ומשאירים לטפוח כעשר דקות.
מוסיפים את תפו”א ושאר המוצרים. מערבבים היטב, מכסים את הקערה במגבת ומשאירים לטפוח כשעה עד שעה וחצי.
שמים 2-3 כפות שמן בתבנית ומכניסים לתנור חם למספר דקות עד שהוא מתחמם. שופכים את תערובת תפו”א לתבנית/יות ואופים בתנור חם (200 מעלות) לשעה עד שעה ורבע או עד שהפשטידה מקבלת גוון חום כהה.
חסרי הסבלנות, מוציאים את הטוטש מהתנור, חותכים מיד לריבועים, פורסים אותם לרוחב ,מורחים בחמאה ואוכלים מיד כשהוא חם ופריך (חובה לטעום אותו ככה לפחות פעם אחת!).
אך אפשר גם לחכות קצת ולאכול את הטוטש כשהוא מוגש כתוספת למנה עיקרית.