הגולשת שושנה בריל, שלחה לנו מתכון מנצח של דגים לפי העדפה אישית. אל תשכחו את השקדים למעלה
430_dak_mtokan_01.jpg
כשר
זמן הכנה: 30 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות
חומרים:
4 דגים במשקל 200 גרם
קמח – 1/3 כוס
מלח – 1/2 כפית
קורט פילפל
חלב – 1/4 כוס
חמאה – 100 גרם
שקדים – 1/3 כוס
הכנה:
1. רחצו את הדגים תחת מים קרים, נקו את הדגים, להשאיר את הראשים והזנבות. יבשו את הדגים במטלית נייר.
2. ערבבו את הקמח עם המלח והפילפל על צלחת שטוחה גדולה, צקו את החלב לקערית עמוקה גדולה, טבלו כל דג בחלב, והעבירו אותו בקמח.
3. חממו 50 גרם חמאה במחבת גדול, כבר היא נמסה ומתחילה להקציף יש לטגן את הדגים כ- 5 דקות לכל צד. הוציאו את הדגים וסדרו בצלחת הגשה פרסו את השקדים לפרוסות דקות. הוסיפו 50 גרם חמאה. טגני את השקדים קלות וערבבו במזלג.
5. צקו את החמאה והשקדים מעל לדגים, הגישו מיד.
המתכון נשלח על ידי הקוראת שושנה בריל.