מתכונים כאן ישראל

טורט קפה אוריינטל + ופרג

mafe02.jpg

430_ogot_kafe_01.jpg

טורט קפה אוריינטל

החומרים:

7 חלמונים, 7 חלבונים ¼ 1 כוס סוכר, ¾ 1 כוסות קמח תופח מאליו,+ 2 כפות קפה נמס, 1 סוכר וניל.

הקרם:

2 קופסאות אינסטנט פודינג וניל, 1 כוס חלב, 1 כוס שחנת מתוקה 1 כוסית ליקר קפה אוריינטל(או אחר), 1 כפית קפה נמס, 200 גר’ חמאה. ¾ כוס אבקת סוכר, 1 כוסית ליקר קיראסאו. 100-150 גר’ ביסקויטים פתי בר בטעם קפה.

אופן ההכנה:

מקציפים את החלמונים עם מחצית כמות הסוכר עד שהעיסה הופכת בהירה ואוורירית.
מקציפים את החלבונים לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את שארית הסוכר.
מערבבים בעת ובעונה אחת את שלושת התערובות: החלבון, החלמון והקמח.

הכנת הקרם:

לאבקת הפודיניג מוסיפים את החלב והשמנת המתוקה ומקציפים לקרם אוורירי.

מוספים את הליקר והקפה.

מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר עד שהעיסה הופכת חלקה ואוורירית.

מוסיפים לאט את כל כמות הפודינג , טועמים ומשלימים טעם במידת הצורך.

חותכים את הטורט הקר לרוחב, לשניים.

מטפטפים מעט קיראסאו על כל שכבה.

1/3 מכמות הקרם מורחים כמילוי ואת שאר הקרם מורחים למעלה ובצדדים (יש להשאיר קצת קרם לזילוף רזוטות מעל מקררים היטב וחותכים למנות.

מפוררים כ 100-150 גרם פתי בר בטעם קפה ושמים מסביב לעוגה, במרכז מפזרים בעזרת מסננת מעט קפה נמס.

טורט פרג ממולא

החומרים:

7 חלמונים, 7 חלבונים, ½ 1 כוסות סוכר, 1/3 1 כוסות קמח תופח מאליו, 100 גר’ פרג טחון, גרידה מלימון אחד.

מילוי וציפוי:

2 קופסאות אינסטנט פודינג בטעם וניל, ½ 1 כוסות חלב, 1 כוסית ברנדי, 200 גר’ חמאה, 2/3 כוס אבקת סוכר, דובדבנים מסוכרים.
לקישוט – סוכריות שוקולד.

אופן ההכנה:

מקציפים את החלמונים עם מחצית כמות הסוכר עד שהעיסה הופכת בהירה ואוורירית.

מקציפים את החלבונים לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את שארית הסוכר.
מערבבים בעת ובעונה אחת את שלושת התערובות: החלבון, החלמון והקמח.

הכנת הקרם:

מערבבים את אבקת הפודינג עם החלב. מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר במערבל, כאשר החמאה נעשית אוורירית.

מוסיפים לאט בעזרת כף את הפודינג המוכן.

ממשיכים להקציף עד שהקרם הופך לחלק ויפה. כאשר העוגה קרה לגמרי חוצים אותה לרוחה.

מטפטפים את הברנדי, מורחים כ- 1/3 מכמות הקרם. מכסים בחצי העליון ומורחים את העוגה מלמטה ובדפנות. על הקרם מקשטים בדובדבנים מסוכרים ובדפנות בסוכריות שוקולד.

Exit mobile version