להגיש חם בלווית כיכר לחם טריה ולוותר על כל מחשבה על דיאטה
זהו מתכון לגולש ממנו מתקבל תבשיל בעל מרקם קטיפתי המעקצץ את החיך קלות, הבשר רך ונימוח בפה כמו חמאה, הטעם העשיר הופך מנה זו למנה עשירה להגשה בצהרים או בערב כשהקרירות אופפת את הסביבה, המנה מחממת את האווירה.
מצרכים: ל-8-10 מנות
prepare st2_180k-n_02.jpg
2 קילו בשר בקר טרי, כתף, חתוך לקוביות בגודל 2-3 ס”מ
3 בצלים בינוניים קצוצים גס
6 שיני שום
1/3 כוס שמן
1/2 פלפל ירוק חתוך לקוביות
3-4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות (אפשר גם להשאיר שלם)
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פלפל צ’ילי גרוס (לא הכרחי)
1 כפית פלפל שחור גרוס.
1/2 1 כוס ציר מרק עוף
1/2 כפית מלח (אם הבשר מוכשר)
2 עלי דפנה.
אופן ההכנה:
בסיר רחב ולא גבוה, בעל תחתית עבה, מטגנים בשמן את הבצל עד שנעשה שקוף, מוספים את השום ומטגנים כדקה נוספת
prepare st1_180k-n_01.jpg
מוספים בבת אחת את כל הבשר ומטגנים אותו קלות מכל צדדיו תוך כדי ערבוב זריז במשך כשתי דקות.
מוספים את המים או מרק עוף, הפפריקה. אפשר להוסיף כף פלפל צ’ילי גרוס, אם מעוניינים בתבשיל פיקנטי, מערבבים היטב.
מוסיפים את הפלפל שחור הטחון את הפלפל הירוק, המלח ועלי הדפנה.
יש לוודא, כי הבשר מכוסה בנוזלים עד כ-1 ס”מ מפני הבשר בסיר. מכסים את הסיר ולאחר שמביאים לרתיחה לבשל על אש קטנה כשעתיים
בשלב זה טועמים ומתקנים את הטיבול לפי הטעם.
מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
פותחים את הסיר ומבשלים ללא מכסה הסיר עד לצמצום הנוזלים לכדי 2/3 מגובה הבשר תוך כדי ניעור הסיר מדי פעם כדי לוודא של נדבק לתחתית.
בתיאבון והנאה!