להשחים בו את החמאה יחד עם אגוזי הפיקאן והשום. כשהחמאה תקבל צבע זהוב להוסיף את הנוזלים של המרינדה, לתבל עם מלח ופלפל
430_danis_bsom_01.jpg
ל-4 מנות
המצרכים:
4 דגי דניס במשקל 350 גרם
60 גרם חמאה
1 כף רוטב רויאל
80 גרם אגוזי פיקאן
6-4 שיני שום כתוש
4 כפות מיץ לימון טבעי
½ ספל קמח
מלח, פלפל לבן
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
לקשקש את הדג, לנקות היטב את פנים הדג, לשטוף במים קרים.
ליבש את הדג בנייר סופג.
להכין מרינדה מ 4 כפות מיץ לימון, רוטב רויאל ויין. להניח
את הדגים למשך כ-15 דקות.
לחמם במחבת את השמן. להוציא את הדגים מהנוזלים, לקמח אותם ולטגן בשמן חם משני הצדדים. להוציא מהמחבת ולהניח על מסננת כדי שהשמן ינוקז מהדג.
לשפוך את השמן מהמחבת, להשחים בו את החמאה יחד עם אגוזי הפיקאן והשום. כשהחמאה תקבל צבע זהוב להוסיף את הנוזלים של המרינדה, לתבל עם מלח ופלפל ולאדות ברוטב את הדגים קלות משני הצדדים ולהגיש.
מתוך אתר ערדג – חקלאות ימית בים האדום