מתכונים כאן ישראל

צלי בשר עם רוטב מישמש ושזיפים

מוציאים ופורסים, מניחים מספר פרוסות בצלחת הגשה עם מעט מישמשים ושזיפים ויוצקים מעט רוטב מעל.
המצרכים:

½ 1 קג’ בשר לצלי, שלם.

2 בצלים גדולים קצוצים.

1/2 כוס מיץ תפוזים.

1/3 כוס יין לבן יבש.

12 מישמשים יבשים.

12 שזיפים יבשים.

מלח ופלפל לפי הטעם.

1 כף דבש.

מעט שמן לטיגון.

אופן ההכנה:

משרים את המישמשים והשזיפים במים בקערה.

מנגבים ומייבשים את הבשר במגבת נייר, מחממים מעט שמן בסיר בגודל שיכיל את הבשר בשלמותו, מטגנים את הבשר מכל הצדדים בכדי לאטום אותו.

מוסיפים את הבצל הקצוץ וממשיכים בטיגון עם מכסה פתוח מעט, מערבבים מדי פעם.

מוסיפים את המיץ היין והדבש ומבשלים מכוסה כשעה וחצי או עד שהבשר מתרכך, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את המישמשים והשזיפים מסוננים ממי ההשריה.

מכסים ומבשלים עוד 20 דקות, מוסיפים מעט מים אם יש צורך. מוציאים ופורסים, מניחים מספר פרוסות בצלחת הגשה עם מעט מישמשים ושזיפים ויוצקים מעט רוטב מעל.

בתיאבון.

Exit mobile version