חלקי הבשר המתאימים ביותר לאוסובוקו הם שריר הזרוע או שוק עם עצם.
החומרים הדרושים:
2 ק”ג עצמות עם בשר לאוסובוקו
3 ראשי כרישה
2 בצל גדול
4-5 גזרים
2 ראשי שום
5-6 עלי דפנה
צרור עלי טימין
פלפל שחור גס
מלח
שמן זית
בקבוק בירה ’לף בלונד’ (אפשר, גם להשתמש בכל בירה בלונדינית טובה אחרת).
ארטישוק ירושלמי
אופן ההכנה:
מטגנים בשמן זית את כל הירקות חתוכים גס, ומניחים בצד מטגנים את העצמות קצת מכל צד, ומסדרים בתבנית חרס מפזרים את הירקות החתוכים והמטוגנים מעל מוסיפים את השום, עשבי התיבול, מלח ופלפל ושופכים בקבוק בירה שלם, מעל אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך חצי שעה ולאחר מכן בחום של 120 מעלות לעוד שעתיים-שלוש.
* המתכון מובא מתוך תוכנית “גידי גוב הולך לאכול” בערוץ 8 בכבלים.
בתיאבון!