איך לאכול לזניה ולשמור על המשקל. הגולשת שלוה, מאתר “שומרי משקל” מביאה מתכון מומלץ בחום ובתיאבון…
lasagna_180_01.jpg
מרכיבים ל-4 מנות:
3 כוסות חלב % 1 שומן
6 כפות קמח
1 גביע גבינת קוטג’ % 5 שומן
280 גרם (7 קוביות) תרד קפוא מופשר וסחוט
1 כפית חרדל
200 גרם גבינה בולגרית % 5 שומן מגוררת
1 כף שמן זית
2 פלפלים אדומים קצוצים
1 בצל פרוס
2 שיני שום כתושות
1 כפית בהרט (לא הכרחי)
פלפל, מלח
כף עלי אורגנו קצוצים
6 דפי לזניה דקים
3 פרוסות גבינת עמק לייט קצוצה
תרסיס שמן
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. מביאים לרתיחה ½ 2 כוסות מהחלב בסיר גדול מעל אש בינונית.
3. בקערה קטנה מערבבים את הקמח ב-1/2 כוס חלב. יוצקים את התערובת לחלב החם תוך ערבוב מתמיד עד שמסמיך. מסיירים מהאש ומוסיפים שלושה רבעים מגביע הקוטג’, את הבהרט, החרדל, מלח ופלפל. מתקבל רוטב גבינה.
4. מערבבים את התרד עם הקוטג’ הנותר והגבינה הבולגרית.
5. מחממים את השמן בסין טפלון גדול ומוסיפים את השום, הבצל והפלפל האדום ומבשלים תוך ערבוב כ-35 דקות.
מוסיפים את האורגנו, מלח, ופלפל וממשיכים לבשל עוד כ-3 דקות. מוסיפים לתערובת התרד ומערבבים.
430_lazanya_01.jpg
6. משמנים תבנית חסינת אש (21X21) בתרסיס שמן. יוצקים על התחתית 1/4 כוס מרוטב הגבינה. מניחים 2 דפי לזניה ומעליהם חצי מכמות התרד. חוזרים שוב על השכבות. מסיימים בשכבה של אטריות ורוטב גבינה.
7. מפזרים מלמעלה את הגבינה הקצוצה. מרססים את רדיד האלומיניום בתרסיס שמן ומכסים היטב את התבנית.
8. אופים 30 דקות, מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות עד שמזהיב.
המתכון המובא הומלץ ע”י הגולשת שלוה, מאתר “שומרי משקל”.