מתכונים כאן ישראל

ריבת תאנים-מעדן וגם כתוספת לרטבים ולתבשילי בשר, ועוף

ריבת תאנים-מעדן וגם כתוספת לרטבים ולתבשילי בשר, ועוף | עיבוד ממחושב: שולי סונגו©
ריבת תאנים

רבי בר יחזקאל נזדמן לבני-ברק, ראה עיזים שאוכלות תחת תאנים. והיה דבש נוטף מן התאנים וחלב מטפטף מן העזים ומתערבים זה בזה. אמר: “זהו זבת חלב ודבש” (כתובות קי”א).

חומרים:

אופן ההכנה:

מסירים מהתאנים שכבה דקה מהתחתית, כך שתישארנה שלמות. מסדרים אותן בסיר נירוסטה, מפזרים מעל סוכר ומשהים לילה או לפחות כמה שעות.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כמה דקות, עד שהסוכר נמס לגמרי.

בעזרת כף מחוררת מוציאים את התאנים בשלמותן. ממשיכים להרתיח את הסירופ הנותר, בתוספת מיץ לימון, מבשלים 10-5 דקות, עד שהנוזל מסמיך מעט.

מחזירים את התאנים לסיר ומבשלים כעשר דקות נוספות בחום בינוני.

אפשר לגוון את טעם לריבה על ידי הוספת מקל קינמון בזמן הרתיחה .

מעבירים לצנצנת.

Exit mobile version