האספרגוס הוא צמח רב-שנתי, הנחשב למעדן. הוא גדל כצמח בר בדרום-מערב אנגליה, בדרום .רוסיה ופולין ונפוץ גם ביון
Asparagus casserole_t180k-n_01.jpg
פשטידת אספרגוס ושקדים; אגב כדאי לדעת שהמייחד את האספרגוס משאר ירקות הוא שהחלק העיקרי אותו אוכלים הוא הגבעול הצעיר. אספרגוס שנקטף, יש לאחסן מיד בקירור, כדי שאיכותו תישמר. כתרופת סבתא נהגו לבשל את השורש ביין ושתיית התמצית האמינו, כי שיפרה ראייה מטושטשת ועוזרת לשחרור-שרירים מכווצים ממאמץ וכן, כי גרגור התמצית בפה עוזרת לסובלים מכאבי- שיניים – עם יתרונות כאלה – בתיאבון.
החומרים:
2 קופסאות אספרגוס עבה
100 גר’ שקדייים קלופים
פפריקה מתוקה מעורבת בחריפה
לבצק התחתית:
1 חבילה מרגרינה
1 חבילה קמח תופח
1 מיכל שמנת חמוצה
למילוי:
250 גרם גבינה צהובה מגוררת
ספל מיונז
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
ללוש החומרים לבצק ולשטוח בתבנית עגולה. לאפות כעשר דקות.
(לתבנית עגולה 26 מספיקה מחצית מכמות הבצק).
לבחוש חומרי המילוי לעיסה ולשטוח על הבצק האפוי לסנן את קופסאות האספרגוס ולחתוך האספרגוס לאורכו ולהניח על מילוי הגבינה מנקודת המרכז כלפי חוץ.
לפזר מעל האספרגוס את השקדים קלופים והפפריקה. יש לאפות 40 דקות בחום בינוני.