אבוקדו – פרי עשיר ומזין שנקטף בעונה זו לכן, אפשר לכבד אותו בט”ו בשבט ולהציע לכם, סלט מקורי, בריא ומרשים.
430_salt_avokado_01.jpg
לא על האבוקדו לבדו. כידוע לאבוקדו זנים שונים כשהנפוצים הם: דמוי האגס, העגול והס שהוא קטן, מרוכז וקליפתו מקומטת וכהה אבל, טעמו המשובח ביותר.
אבוקדו הינו פרי עשיר ומזין שנקטף בעונה זו, לכן, אפשר לכבד אותו בט”ו בשבט ולהציע לכם, סלט מקורי, בריא ומרשים. מצאנו מתכון קל הכנה.
מצרכים:
2 אבוקדו בינונים או שלושה מזן הס (רצוי שלא הגיעו לשלב בשלות רך מדי)
2 עגבניות בינוניות
עירית או בצל ירוק (לפי הטעם)
פלפל
מלח
2-3 כפות לימון סחוט
כף שמן (רצוי זית)
ההכנה:
קולפים את האבוקדו, חוצים לאורך ומוציאים את הגלעין. חותכים לרוחב לפרוסות דקות, כמו טבעות בצל. חותכים את העגבניות באותו האופן (אין צורך לקלף).
את העירית או הבצל קוצצים. מוסיפים את המלח, הפלפל, הלימון והשמן. מערבבים בעדינות אחרת האבוקדו הופך דייסה.
מגישים, טועמים ושולחים לנו תגובה…