מתכונים כאן ישראל

עוגיות לתה/קפה

עוגיות פריכות עם ריח מתוק ששומרות על טריות וזמינות למבקרים מפתיעים… מתאימות להכנה עם הילדים (מגיל 4) בכיף! אחד מאותם המתכונים הבסיסים של סבתא. קל ותמיד מצליח.
עוגיות לתה/קפה
430_cookie_01.jpg

המצרכים:

½ ק”ג קמח
½ כוס קוקוס
כוס סוכר
כפית אבקת אפיה
ביצה אחת
שתי כפיות תמצית וניל
חבילת חמאה/מרגרינה עם חלב
½ מיכל יוגורט

ההכנה:

במתכון של בצק פריך המבוסס על מרגרינה או חמאה, אני ממליצה להמס את החמאה במיקרוגל, בערך 40 שניות, או, להוציא מקירור שעה, שעתיים לפני ההכנה. לחמאה/מרגרינה המומסת להוסיף את כל המצרכים האחרים, פרט לקמח. לערבב היטב בכף. להוסיף את הקמח, להיפרד מהכף וללוש בידיים לבצק רך ואחיד.

במקרה והבצק דביק מדי, אפשר להוסיף בכמויות קטנות קמח, 1/4 כוס בכל פעם לפי הצורך.

להניח לרבע שעה. ללוש שנית. הבצק מוכן וממנו ניתן ליצור עוגיות בדרכים שונות: לחלק את הבצק לארבעה חלקים. לרדד כל פעם חלק אחד לעובי של חצי ס”מ וליצור צורות באמצעות שבלונות או בעזרת כוס עם שוליים דקים.

לפחות עצלנים – לחלק את הבצק לכדורים קטנים בקוטר של 1.5 ס”מ, כאלו שניתן להניח בתוך כפית. למעוך אותם על התבנית באמצעות מזלג. בכל שיטה שתבחרו יש להניח את העוגיות בתבנית אפיה שטוחה, במרחק חצי ס”מ זו מזו ולאפות בחום בינוני 175 מעלות עד שהן מקבלות גוון זהוב. לצנן היטב ולאכסן בכלי אטום על-מנת לשמור על טריותן.

לגוון: ניתן להוסיף לבצק חצי כוס אגוזים או שקדים קצוצים.

Exit mobile version