
ההכנה בחלקים ורצוי להשתמש בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ.
מצרכים לעוגה;
- ¼ חבילת חמאה
- ½ כוס חלב
- שלוש ביצים
- כוס וחצי קמח לבן
- שקית אבקת אפיה
- כוס סוכר
- כפית רום
למילוי:
- מיכל שמנת מתוקה’
- שתי כפות סוכר
לזיגוג;
- ¼ חבילת חמאה
- ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
- כפית נס קפה
- שתי כפות דבש
אופן ההכנה:
להמיס את החמאה בחלב. לערבב את הביצים עם הסוכר, הקמח, אבקת אפיה והרום. להוסיף את החלב והחמאה. לאפות בחום בינוני 175c עד שהעוגה מזהיבה, כ-40 דקות.
בינתיים מכינים את הזיגוג: לבשל את כל מצרכי הזיגוג על אש בינונית עד לרתיחה. להוציא את העוגה, לצקת עליה את הזיגוג ולהשיב לתנור לעוד כ-5 דקות, להוציא ולצנן היטב להקציף את השמנת והסוכר, אך לא יתר על המידה, לשמנת יש נטייה להפוך לחמאה. לפרוס את העוגה, למרוח את השמנת ולהניח במקרר לפחות שעתיים.