מתכון שעושה את ההבדל; מוגש על ידי השף אילן שליידר – השף מלון פסטורל בכפר בלום.
filet-forel_180k-n_01.jpg
מצרכים:
6 נתחי פילה פורל
4 כפות קמח
מלח,
פלפל שחור
50 גרם חמאה
1/4 כוס ציר דגים
1/4 כוס יין לבן יבש
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות עירית קצוצה דק
הכנה:
על מגש מערבבים את הקמח, מלח ופלפל וטובלים את הדגים. מנערים את הדגים מעודפי הקמח כך שיישארו מצופים בשכבה דקה מאוד.
במחבת ממיסים חמאה ומטגנים את הדגים כ-3-4 דקות מכל צד.
מוציאים ושומרים במקום חם.
מוסיפים למחבת את היין, ציר דגים ומבשלים עד שמצטמצם לחצי.
מוסיפים שמנת, מלח, פלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 5 דקות.
מוסיפים את העירית ומבשלים כדקה.
מניחים את הדגים על צלחת הגשה ויוצקים עליהם את הרוטב.
בתיאבון!!!
* הכותב הינו שף אילן שליידר, שף מלון פסטורל בכפר בלום, שבגליל. תודתנו לחברת “תקשורת” – יעל שביט, יחסי ציבור.