מתכונים כאן ישראל

לחם חיטה

לחם חיטה, לחם ביתי שמזכיר כבר באפייה את ניחוח בית אמא. לחם לבן, פשוט להכנה
לחם חיטה
היום, כשמעמדו של הלחם בסל התזונה המודרני, הצטמצם עד מאוד ואת הלחם אנו קונים ולא מכינים אותו במו ידינו, אין אנו יודעים להעריך את הטרחה הרבה הכרוכה בעשיית הלחם, ועד כמה תלוי הוא ביגיע כפיו של האדם ובחסדי שמים.

מצרכים:

3 כוסות מים חמים
1/2 כוס + כפית אחת סוכר
2 כפיות שמרים (גדושות)
1 כפית גדושה מלח
1/2 כוס שמן
11 כוסות קמח

אופן ההכנה:

1. בקערה שפכו כוס אחת מים חמים.
2. במים המיסו כף אחת סוכר.
3. פזרו על המים 2 כפיות שמרים, הניחו בצד למשך כ-10 דקות, ואז ערבבו עד שהשמרים ימסו לגמרי.
4. הוסיפו 2 כוסות מים חמים, 1/2 כוס סוכר, 1 כפית גדושה מלח, 1/2 כוס שמן וערבבו היטב. הוסיפו 9 כוסות קמח אחת אחר השניה.
5. לושו את הבצק עד שהוא רך וגמיש.
6. לאחר הלישה הניחו את הבצק בתוך קערה גדולה משומנת, וכסו עם ניילון או מגבת והניחו במקום חמים.
לאחר כשעה – שעתיים, הוציאו את הבצק וחלקו אותו ל-3 חלקים, צרו צורה של לחם מכל חלק והניחו בתוך תבנית משומנת ללחם.
7. התפיחו את הלחמים שוב למשך כשעתיים, או עד שהבצק הכפיל את עצמו. אפו את הבצק בחום של כ-200 מעלות למשך כ-20 דקות עד שהלחם זהוב.

Exit mobile version