רצוי לאכול אגסים בקליפתם קליפת האגס עשירה בסיבים תזונתיים, החשובים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
* אגסים מבשילים היטב בטמפרטורת החדר. אם רוצים לשמור אותם למשך ימים אחדים, מוטב לשמור אותם במקום חשוך וקר.
* כאשר האגסים קשים מדי לאכילה, משהים אותם כמה ימים בטמפרטורה רגילה, וכדי לזרז את התהליך, מצרפים להם פרי בשל אחר.
* מומלץ לעטוף אגסים קשים במגבת נייר לחה ולהניחם בשקית בטמפרטורת החדר, עד הבשלתם.
101X133_agasim_05.jpg
* אגסים בשלים מומלץ לשמור במקרר, על מנת לשמור על עסיסיותם למשך שבוע ויותר.
* מומלץ להוציא אגסים זמן מה לפני הגשתם כטריים.
* אגס מצוין למילוי בבישול אפשר לחצותו לצורך זה לאורכו, להוציא את הליבה ולמלאו, או שאפשר לחתוך את התחתית, למלאו ולהחזיר את התחתית למקומה.
* רצוי לאכול אגסים בקליפתם קליפת האגס עשירה בסיבים תזונתיים, החשובים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
הפרי הקסום הודות לטעם, העסיסיות והארומה – האגס