הקצ’קבל הינה גבינה צהובה קשה העשויה מחלב כבשים ומתאימה להכנת בורקס, פשטידות, לגרוד על פסטה ולכריך
מצרכים;
מתאים ל-12 מנות
600 גרם גבינת קצ’קבל אמיתית (כגון; גלעד)
מחלב כבשים טהור
100 גרם פטה מחלב כבשים
450 גרם בצק עלים
קמח לרידוד
2 בצלים
2 כפות שמן תירס
2 ביצים טרופות
מעט מלח גס
מעט קמח או שומשום
אופן ההכנה;
מטגנים את הבצל בשמן ומצננים. מרדדים את הבצק לאורך 80 סנטימטרים.
מורחים ביצה במברשת ומגררים את הקצ’קבל לאורך הבצק, מוסיפים את הפטה והבצל המטוגן.
מגלגלים וסוגרים, מעבירים בזהירות לתבנית ומניחים עליה
מגולגל. מברישים בביצה ומפזרים מלח גס וקמח או שומשום.
אופים בחום גבוה 35 דקות.