בחג זה נשתה חלב חלב במקום יין… מתכונים לרוויה; משקה יוגורט ותפוזים, משקה חלב ומשקה לרוויה וסירופ רימונים
yogurt_Drink_100k-n_01.jpg
משקה יוגורט ותפוזים
מוצרים:
2 תפוזים
2 מיכלי יוגורט
2 כוסות חלב קר
סוכר לפי הטעם – 1/2 כוס לפחות
אופן ההכנה:
1. מסירים מעט מקליפת התפוזים במכשיר המיועד לכך. מוציאים את בשרם של התפוזים מתוך הפלחים בסכין חד. נפטרים מהגלעינים.
2. שמים את בשר התפוזים, גרד הקליפה, היוגורט, החלב והסוכר בבלנדר, ומרסקים למשקה אחיד.
משקה חלב
מוצרים:
חומרים למנה אחת:
כוס חלב,
חומרי טעם כגון: סוכר, קקאו, קפה, פרי (לפי רצונכם).
כדי להכין כמה מנות, יש להכפיל את הכמויות במספר המנות.
כלים:
קערה,
כפית,
מערבל חשמלי או ידני,
כוס,
מכסה.
אופן ההכנה:
1. מוזגים חלב לקערה.
2. מוסיפים חומרי טעם.
3. בוחשים היטב.
4. מוזגים לכוס, מכסים ומניחים בקירור.
משקה לרוויה וסירופ רימונים
מוצרים
(זמן הכנה- שתי דקות)
1 קרטון ליטר לרוויה או ריויון
כף וחצי סירופ רימונים
1/3 כוס סודה
3 עלי לואיזה טריים
2 קוביות קרח
אופן ההכנה:
מערבבים בבלנדר את כל המרכיבים במשך דקה ומגישים (אפשר לקשט את המשקה בתפרחת עלי לואיזה).
_________
צילום: גבי סמלסון. מובא באדיבות מועצת החלב * מתכונים חלביים נוספים מופיעים באתר המועצה מועצת החלב