מתכונים כאן ישראל

כרוב כבוש

PickledCabbage_165x155k-n_05-09-08_01.jpg
כרוב כבוש
הכרוב מכיל ויטמינים רבים, במיוחד ויטמין C ו- K

הכרוב מכיל ויטמינים רבים, במיוחד ויטמין C וויטמין K. הכרוב נשמר היטב לאורך זמן, עוד לפני המצאת הקירור, נהגו להשתמש בו בתקופת החורף. בעבר, מנה יומית של כרוב כבוש מנעה מחלות מימאים שהפליגו לתקופות ארוכות. גם בסין הכרוב שימש את השלטונות להאכיל את הפועלים הסינים שהקימו את החומה הסינית. בנוסף לכרוב הירוק ולכרוב האדום המוכרים לנו ישנו גם כרוב סיני (מסולסל) וכרוב ניצנים.

החומרים:

כרוב לבן חתוך לקוביות (בכמות המספיקה לצנצנת של 5 ליטרים)
ענף של סלרי אמריקאי
8-7 שיני שום חצויות
עלי דפנה
4 גרגרי פלפל אגלי
חצי ליטר חומץ
6 כפות מלח

אופן ההכנה:

דוחסים בתוך צנצנת של 5 ליטרים את קוביות הכרוב הלבן, הסלרי, שיני השום, עלי הדפנה וגרגרי הפלפל האנגלי. ניתן להוסיף פלפל חריף לפי הטעם.

בקערה נפרדת שמים 3.5 ליטרים מים וחצי ליטר חומץ, מוסיפים 6 כפות מלח גדושות ומערבבים עם מטרפה עד שהמלח נמס.

שופכים את הנוזלים לתוך הצנצנת, עד שהתחמיץ מכסה את הכרוב,
מטלטלים קלות את הצנצנת להוצאת האוויר. משלימים את הוספת התחמיץ עד שיכסה הכל וסוגרים את הצנצנת היטב. מוודאים שלא נשאר בפנים אוויר.

מניחים במקום חמים למשך כ-40 שעות.

מובא מאתר: ארגון מגדלי ירקות
באדיבות: מאיר פלאט ארביב, השף של מסעדת בבל’ה, המתמחה באוכל מזרח אירופי

Exit mobile version