מתכונים כאן ישראל

ירקות מוקפצים עם פתיתי סויה

ערכם האנרגטי של פולי הסויה גדול מיתר הקטניות, מאחר שהם מכילים כמות גדולה של חלבונים ושומנים ומהווים מקור טוב לסידן
ירקות מוקפצים עם פתיתי סויה
soya_salat_180k-n_02.jpg

פולי הסויה הינם עתירי חלבון ודלי שומן, עתירי סיבים וללא כולסטרול ב-100 גרם סויה מבושלת יש כ-130 קלוריות. ב-100 גרם טופו (גבינת סויה), יש לכל היותר 120 קלוריות

החומרים:

2 כוסות פתיתי סויה
3 גזרים בינוניים
2 כוסות פרחי כרובית
2 כוסות שעועית ירוקה
2 כוסות עגבניות שרי
2 בצלים
תבלינים: מלח, פלפל, כמון, פפריקה.

ההכנה:

מבשלים את פתיתי הסויה במים רותחים עם תבלינים למשך 20 דקות ומסננים.

בינתיים, חותכים את הפלפל לרצועות ואת הגזרים לפרוסות, מבשלים את הגזר, הפלפל, הכרובית ושעועית הירוקה במים במשך 20 דקות ומסננים.

מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את פתיתי הסויה המבושלים ומטגנים במשך 5 דקות. מוסיפים את הירקות המבושלים, ואת עגבניות השרי חתוכות לחצאים.

מתבלים לפי הטעם ומערבבים. לאחר 5 דקות מורידים מהאש ומגישים חם.

גיוון

ניתן לגוון את הירקות שבהם משתמשים: ברוקולי, קישוא, נבטים ועוד. ניתן גם להוסיף דגנים לשיפור הערך התזונתי: צורות שונות של פסטה, קוביות תפוחי-אדמה, גרגרי תירס וכו’.

המתכון פורסם לראשונה ב”זכויות בעלי-חיים השבוע”, שבועון אינטרנט לזכויות בעלי-חיים. להרשמה לשבועון לחצו כאן.

Exit mobile version