רפי גילון, שף מלון דן קיסריה, מציע; מרק חצילים על האש על בסיס מוצרי “ויטה” ללקק את האצבעות. שווה כל טעימה
rafi_gilon_100_02.jpg
חומרים*:
8 יח` חצילים קלויים על האש ומקולפים
2 יח` ראשי שום שלם קלוי על האש ומקולף
4 יח’ בצל יבש
¼ כוס שמן זית
2 כפות לימון טרי
8 ליטר מרק זך של ויטה
מלח ופלפל
* שימו לב: ניתן להכנה גם בכמויות קטנות יותר באותו היחס.
(מרינדה לקישוט המרק, חצי עגבנית שרי, שום כתוש, שמן זית של ויטה ועלה בזילקום)
אופן ההכנה:
טוחנים את החצילים יחד עם השום, הלימון והבצל ומוסיפים את המרק הזך של ויטה, שמן זית של ויטה, מלח ופלפל לפי הטעם.
מרתיחים הכל יחד, על להבה בינונית ומגישים חם עם קישוט “המרינדה” מלמעלה.
הובא מתוך אתר ויטה. לעוד מידע ומתכוני “ויטה” – לחצו כאן