מתכונים כאן ישראל

קוקטיילי “אמרטו”

נפלא להגיש בט”ו בשבט – את הליקר אמרטו או קוקטיילים המורכבים ממנו, לצד פירות יבשים או כתוספת לעוגות המבוססות על פירות יבשים.
קוקטיילי
יקבי ברקן ממליצים על קוקטייל קל להכנה וטעים לצד פירות יבשים – לט’ו בשבט – ’קוקטייל אמרטו שוקו’ הקוקטייל בהפקת דורין קופיט – יועץ האלכוהול של יקבי ברקן ומנכ”ל בית-הספר לברמנים –’בר מאסטר’.

מכל הליקרים בטעם שקדים “אמרטו” הוא המפורסם ביותר. בדרך כלל, הם מגיעים בבקבוקים מלבניים, עם תווית בצורת מגילה עתיקה.

טעם השקדים המתוק והדומיננטי במשקה אינו מתקבל מהשרייה או התססה של שקדים, אלא מגרעיני המשמשים (גוגואים) וטעמו מזכיר מרציפן.

האגדה מספרת שהמתכון הסודי ניתן לצבעי איטלקי העונה לשם “ברנרדינו לואיני” במאה ה- 16 מפונדקאי מהעיירה “סורונו” כתשלום עבור ציור קיר של מריה הקדושה יולדת את ישו.

בין אם אגדה זו נכונה או לא, המתכון הביתי נרקח כנראה ע”י גרעיני מישמש בתוספת של תמצית שקדים, שהושרו בברנדי עשוי מענבים, בתום תהליך ההשריה ממתיקים את המשקה במי סוכר ומחזקים את הצבע, לצבע חום כהה.

המותגים המפורסמים: אמרטו די סורונו ואמרטו די לורטו. קוקטיילים מפורסמים:

“גוד מאדר”:

45 מ”ל אמרטו
45 מ”ל וודקה

מערבבים את כל המרכיבים בשייקר ומוזגים לכוס אולדפאשן.

“גוד פאדר”:

45 מ”ל אמרטו
45 מ”ל וויסקי

מערבבים את כל המרכיבים בשייקר ומוזגים לכוס אולדפאשן.

קוקטייל “אמרטו שוקו”:

Cocktail_amareto_100_id=4056_01.jpg

החומרים להכנת מנת קוקטייל אחת:

30 מיליליטר (חצי כוס טקילה) של ליקר אמרטו של ברקן
30 מיליליטר ליקר קקאו חום
30 מיליליטר סירופ שוקולד
2 כדורי גלידת וניל

אופן ההכנה:

מערבלים את כל המרכיבים עם 5 קוביות קרח מרוסק בבלנדר חשמלי ומוזגים לכוס קוקטייל. מקשטים בסירופ שוקולד את דפנות הכוס ומגישים.

על ליקר אמרטו של ברקן

ליקר אמרטו שטוק, של ברקן, עשוי ממיצוי שקדים הנעשה בתהליך טבעי (על פי נוסחה של חברת שטוק איטליה) ולכן שומר על הארומה המיוחדת והטעם הטבעי הנפלא של שקדים בפה.

בחג ט”ו בשבט, נפלא להגיש את הליקר אמרטו או קוקטיילים המורכבים ממנו, לצד פירות יבשים או כתוספת לעוגות המבוססות על פירות יבשים.

ליקר אמרטו כ-20 ₪. תכולת כל בקבוק – 750 מ”ל. ניתן להשיג את הליקר אמרטו, בכל רשתות השיווק, חנויות היין המובחרות והמעדניות.

למתכוני שקדים נוספים – לחצו כאן!

Exit mobile version