סלט פסטה וגבינה איטלקית GORGONZOLA עם עלי הארגולה המעניקים לסלט טעם מריר עדין ומדגישים את טעם התוספת אגוזי מלך. הפסטה ההווה מרכיב חשוב אחראית לתחושת השבוע. עלי הכרוב האדום מוסיפים את הטעם, הצבע והבריאות
המצרכים:
ל-4-6 מנות
GORGONZOLA, ARUGULA, RADICCHIO AND WALNUT SALAD_100_01.jpg
4 ספלים עלי ארגולה רחוצים ומיובשים
4 ספלים כרוב אדום קרוע.
5 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בן יין
1 כף חומץ בלסמי
1/2 או 3/4 ספל אגוזי מלך קצוצים גס
כ-200 גר’ גבינת עובש או גבינה כחולה מפוררת.
250 גר’ פסטה מסולסלת או פרפרים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
יש לבשל את הפסטה בסיר קטן, לערבב את החומץ המלח והפלפל, בזמן שהפסטה מתבשלת יש להכין את הארגולה, הכרוב ואגוזי המלך.
GORGONZOLA_215_01.jpg
כשהפסטה מוכנה לאכילה, יש לסנן אותה ולהניח אותה בתוך קערה גדולה שתוכל להכיל כמות גדולה של סלט, להוסיף את תערובת החומץ, המלח והפלפל לפסטה בעודה חמה כדי שתספוג את הטעם.
יש להוסיף גם את הגבינה בעוד הפסטה חמה בדרך זו הגבינה נמסה מעט.
להוסיף את הארגולה והכרוב ולבזוק מעל את אגוזי המלך ולהגיש מיד.
אם מכינים מספר שעות לפני ההגשה יש להשאיר את הארגולה והכרוב מחוץ לסלט ולהוסיפם רק בסמוך לזמן ההגשה.