מתכונים כאן ישראל

לפתן גויאבה

פירות הגויאבה מבשילים בהדרגה ויש לקוטפם מדי כמה ימים. פרי שנקטף מוצק מדי, בעודו בוסר, אינו מבשיל. הפרי מוכן לאכילה בהיותו גמיש או רך במקצת.
guiava_100_01.jpg

החומרים:

½ ק”ג גויאבות,
1/2 כוס סוכר,
1 כפית תמצית וניל,
1 כף קורנפלור.

אופן ההכנה:

מרחיקים לגויאבות את הכיפה העליונה, מוציאים את הגרעינים בכפית וחותכים לארבעה, לגובה.

מרתיחים שתי כוסות מים עם סוכר ותמצית וניל ומבשלים כשלוש דקות.

מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים ומוסיפים לסיר תוך בחישה.

מוסיפים את רבעי הגויאבות, מבשלים כשתי דקות ומסירים מהאש.

מכסים את הסיר ומצננים. מצננים במקרר.

בתיאבון.

Exit mobile version