המתכון לחנוכה, בקטיגוריה זו, מבוסס על רכיבים מן הצומח בלבד
המצרכים
(ל-24 לביבות):
sufgania_100_001.jpg
5 תפו”א גדולים קלופים.
1 בצל גדול.
4 ביצים.
1/3 כוס קמח מצה.
1 כפית מלח.
¼ כפית פלפל שחור טחון.
1/3 כוס שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מגרדים את תפו”א והבצל עם מגרדת דקה, מוסיפים את הביצים, קמח המצה והתבלינים, מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה.
מחממים את השמן במחבת על להבה גדולה. כאשר השמן חם מניחים כף מהתערובת בתוך השמן, כאשר הלביבה מזהיבה יפה מצד אחד הופכים אותה לצד השני ומטגנים עד שתזהיב.
מגישים בתוספת: רסק תפוחי עץ, ריבה, או שמנת חמוצה.
בתיאבון.
* כל המתכונים לחנוכה, בקטיגוריה זו, מבוססים על רכיבים מן הצומח בלבד. לנוחיות המתעניינים, מקוטלגים המתכונים הן לפי מהותם (סלטים, קינוחים, מאפים, וכו’), והן לפי מאכלי עדות ועמים. נשמח לקבל ולפרסם מתכונים נוספים!
המתכון פורסם לראשונה ב”זכויות בעלי-חיים השבוע”, שבועון אינטרנט לזכויות בעלי-חיים. להרשמה לשבועון לחצו כאן.