Site icon מתכונים כאן ישראל

דג לוקוס ברוטב עגבניות ובלזמי

דג לוקוס ברוטב עגבניות ובלזמי

דג לוקוס ברוטב עגבניות ובלזמי

החומרים:

8 פרוסות דג לוקוס בעובי של 1 ס”מ
4 עגבניות טריות קצוצות לקוביות קטנות
2 בצלים חתוכים לטבעות
שמן זית
1/3 כוס יין לבן
2 כפות חומץ בלזמי
4 כפות חמאה
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

במחבת אחת מחממים את שמן הזית.

מוסיפים למחבת את פרוסות הבצל ומטגנים עד שהן הופכות לשקופות כמעט.

מוסיפים את העגבניות הקצוצות והיין הלבן ומבשלים על אש בינונית במשך כ-15 דקות.

ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את החומץ הבלזמי.

במחבת אחרת, ממיסים את החמאה ומטגנים בה קלות את פרוסות הלוקוס, משני צידיהן.

מוצאים את פרוסות הלוקוס, שופכים עליהן מעט מיץ לימון וממליחים.

מניחים כל פרוסה בצלחת ושמים מעל 2 כפות גדושות מרוטב העגבניות.

באדיבות האתר האיטלקי – של ג’אקומו

Exit mobile version