יש לכם, מתכון טעים של עוגה, לימי הקיץ החמים והעליזים, שתפו אותנו ושלחו למערכת.
הינה לדוגמא, הגולשת העונה לשם רינה ואזה, משגרת לנו, “מתכונעים” וממליצה על עוגה נפלאה לכל עת… מתאימה להכנה בפסח וגם לתקופת הקיץ החם שניתן להמתיקו אם לא לצנן אותו… 🙂
המצרכים לעוגה;
5 ביצים
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
שקית קוקוס – כוס
המצרכים למוס שוקולד;
200 גרם שוקולד מריר
3 ביצים
מיכל שמנת מתוקה
ההכנה;
להפריד את הביצים. להקציף את החלבונים ולאחר שמתחיל להיווצר הקצף להוסיף את כוס הסוכר לסירוגין. לערבב היטב את החלמונים עם כפית וניל. להוסיף לקצף בתנועות עטיפה.
יש להוסיף, את הקוקוס, גם כן בתנועות עטיפה. לשטח על תבנית משומנת היטב ולאפות בחום בינוני כחצי שעה. העוגה תופחת ואח”כ יורדת מעט.
מקררים את העוגה ובינתיים מכינים את המוס ממיסים (אני ממיסה במיקרו) 200 גרם שוקולד מריר. מערבבים במזלג. השוקולד קצת קשה אבל לא נורא. מערבבים במהירות לתוך השוקולד ביצה שלימה אחת במזלג.
מפרידים שתי ביצים, מוסיפים את החלמונים לשוקולד, בערבוב מהיר, כי השוקולד עדיין חם ושהביצים לא יתקשו. מקציפים את החלבונים ומערבבים בתנועות עטיפה לשוקולד עד שמצליח להבלע בשוקולד.
להקציף שמנת מתוקה ולערבב עם השוקולד בתנועות עטיפה. לשטח על הקוקוס. אפשר לקשט בפיקאנים, או חתיכות שוקולד, אפשר גם בלי.
לקרר היטב במקרר וזה יוצא מה זה טעים.
אגב: את המוס, ניתן להכין בנפרד ולהגיש לילדים בקעריות. בתיאבון. כתבו לנו, איך “יצא לכם…”
מוגש באדיבות לאתר של אמצע המדינה כאן נעים מהאתר האתרים, של הצפון אתר זיפי.