מתכונים כאן ישראל

אפונה עם כדורי בשר, לימים קרירים שיעשו לכם חם!

מומלץ בחום ליום קר… רוטר*
אפונה עם כדורי בשר, לימים קרירים שיעשו לכם חם!
אפונה עם כדורי בשר

אפונה עם כדורי בשר, לימים קרירים שיעשו לכם חם!!!

1/2 קילוגרם בשר טחון
4 יחידות בצל
4 גבעולי כרפס, עלים+גבעולים
1/4 חבילה פטרוזיליה
1 חבילה אפונה, קפוא
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
2 כפות אבקת

1. אופן הכנת כדורי הבשר: קוצצים את הבצל והפטרוזיליה דק מאוד.

2. מוסיפים את הבשר הטחון, את התבלינים חוץ מהמרק עוף, הכורכום,ורבע כפית פלפל שחור. מערבבים ויוצרים כדורים בינוניים.

3. חותכים עוד בצל לפרוסות ואת הכרפס דק מאוד ומטגנים עם מעט שמן עד שמתקבל מצע שקוף. מוסיפים את האפונה והתבלינים עם כוס מים. מערבבים ומוסיפים את כדורי הבשר עם מים עד שהאפונה מתכסה.
4. מבשלים כחצי שעה עד שלא נשארים הרבה מים בסיר.

הגולש מוטקה, ממליץ על טיפ נוסף:

ניתן ליצור את כדורי הבשר, בידיים רטובות ולהוסיף מעל המצע של הבצל והכרפס.

לכסות את הסיר, למספר דקות ולאחר מכן, להוסיף את הנוזלים והאפונה כך הכדורים נסגרים ונשארים עסיסים.

מובא מתוך אתר רוטר

Exit mobile version