מתכונים כאן ישראל

גלידת מנגו

בימים חמים אלה אין כמו גלידת מנגו, הפרי העסיסי והנפלא הזה עם רוטב וניל חם. תודה לאלינוער רבין, אשר המתכון הזה ניתן על ידה.
גלידת מנגו
מנגו בשל, רום, צימוקים, שמנת מתוקה ועוד. החומרים, ההכנה והתענוג לחיך כולו שלכם. קדימה, לעבודה לפני שיימס…

החומרים לגלידה:

50 גרם צימוקים בהירים
4 כפות רום בהיר
500 גרם מנגו בשל
3 חלמונים
כף סוכר
שפופרת חלב ממותק
מיכל שמנת מתוקה

glida_mango_215_01.jpg

לרוטב:

2 כוסות חלב
מקל וניל חצוי לאורכו
3 חלמונים
רבע כוס סוכר

להגשה:

50 גרם שבבי שקדים קלויים

ההכנה:

משרים את הצימוקים כשעה ברום. קולפים את המנגו, ואת בשרו מרסקים במעבד מזון.

טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים את החלב הממותק ואז את המנגו.

מוסיפים את הצימוקים עם הרום.

מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה ומקפלים יחד. מעבירים לתבנית מוארכת מרופדת ביריעת ניילון נצמד, או לכוסות חד-פעמיות, או לתבנית קונוסים (להשיג בחנויות לציוד למטבח). מקפיאים.

להכנת הרוטב:

מביאים לרתיחה את החלב עם שני חצאי מקל הווניל. מסירים מהאש, מכסים וממתינים מעט.

בעזרת סכין מגרדים את גרגרי הווניל לתוך החלב ומחממים על אש נמוכה.

מקציפים היטב את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים מעט מהחלב החם ומחזירים את התערובת לסיר.

מבשלים על אש נמוכה, תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהאש.

להגשה, פורסים את הגלידה או מניחים מנה אישית על צלחת, מכסים ברוטב חם ומקשטים בשבבי שקדים קלויים.

אפשר להקפיא קוביות מנגו, להכנת הגלידה מחוץ לעונה.

מתכון גלידה מנגו הובא באדיבות אלינוער רבין – צריך שניים למנגו? יש שמסוגלים לחסל גלידה כזאת – לבד…

בתיאבון!

הביאה לאתר רונית קיטאי – מאתר הפנאי והחברה רינונים

Exit mobile version