Site icon מתכונים כאן ישראל

אפרסקים עם צנובר

קינוח בצבעי השקיעה, בניחוח נעים ועדין של אפרסק המשתלב היטב בטעם של החמאה ונוכחות דומיננטית של צנובר, לסיום ארוחה, או כמעדן בפני עצמו.
המצרכים:

4 אפרסקים גדולים ויפים
חמאה
צפורן, קליפת לימון, 2 כוסות סוכר
6 כפות קוניאק
צנוברים

101X133_afarsek_001.jpg

הכנה:

לרחוץ את האפרסקים לייבש, לחצות ולהוציא את הגלעין.

לטגן אותם בחמאה עם הצד החתוך כלפי מטה במשך כמה דקות.

להוסיף ציפורן ומעט קליפת לימון.

לפזר את הסוכר ו-6 כפות קוניאק. להקטין את האש למינימום, לכסות את המחבת ולהמשיך בבישול איטי כ-20 דקות. להוציא את חצאי אפרסקים ולהניח בצלחת הגשה.

בכל חצי אפרסק למלוא כף גדושה של צנוברים מטוגנים קלות.

להמשיך לבשל את הרוטב שבמחבת. לערבב עם כף עץ, עד שיישארו כ: 4-3 כפות.

את הרוטב לצקת על האפרסקים.

ממתכוניה של שולה, מתוך אתר סנונית.

Exit mobile version