קינוח בצבעי השקיעה, בניחוח נעים ועדין של אפרסק המשתלב היטב בטעם של החמאה ונוכחות דומיננטית של צנובר, לסיום ארוחה, או כמעדן בפני עצמו.
המצרכים:
4 אפרסקים גדולים ויפים
חמאה
צפורן, קליפת לימון, 2 כוסות סוכר
6 כפות קוניאק
צנוברים
101X133_afarsek_001.jpg
הכנה:
לרחוץ את האפרסקים לייבש, לחצות ולהוציא את הגלעין.
לטגן אותם בחמאה עם הצד החתוך כלפי מטה במשך כמה דקות.
להוסיף ציפורן ומעט קליפת לימון.
לפזר את הסוכר ו-6 כפות קוניאק. להקטין את האש למינימום, לכסות את המחבת ולהמשיך בבישול איטי כ-20 דקות. להוציא את חצאי אפרסקים ולהניח בצלחת הגשה.
בכל חצי אפרסק למלוא כף גדושה של צנוברים מטוגנים קלות.
להמשיך לבשל את הרוטב שבמחבת. לערבב עם כף עץ, עד שיישארו כ: 4-3 כפות.
את הרוטב לצקת על האפרסקים.
ממתכוניה של שולה, מתוך אתר סנונית.