מתכון למצנן מהיר וטעים
חומרים:
250 גרם מישמשים מיובשים או 500 גרם מישמשים טריים
2 כוסות מים
1 כוסות סוכר
2 כפות מיץ לימון.
אופן ההכנה:
101X133_mishmish_id=2206_02.jpg
מכסים את המישמשים המיובשים במים רותחים ושורים למשך שעתיים.
מסננים את השמשים ושומרים את המים או רוחצים את המישמשים הטריים ומוציאים את הגלעינים. מביאים 3 כוסות מי מישמשים או מים לידי רתיחה בסיר.
מוסיפים את המישמשים ואת הסוכר ומבשלים במשך 15 דקות, אם משתמשים בפירות מיובשים, או 5 דקות לפירות טריים. מצננים.
מעבירים את המשמשים עם הסירופ דרך מסננת או מערבלים בבלנדר. מוסיפים מיץ לימון ויוצקים את התערובת למגש קוביות קרח.
מקפיאים במשך 3 שעות בתא ההקפאה של המקרר או במקפיא. שוטפים את מגשי קוביות הקרח תחת זרם מים, במשך מספר שניות ומוציאים את הקוביות הקפואות.
מחלקים בין כוסות ההגשה.
המתכון מובא מתוך אתר מועצת הפירות