מתכונים כאן ישראל

דג סלמון עשיר באומגה 3 עם טימין או מרווה מבריא

דג סלמון העשיר באומגה 3 עם טימין או מרווה ארוחה בריאה ומזינה

דג סלמון עם טימין או מרווה

דג סלמון העשיר באומגה 3 עם טימין או מרווה ארוחה בריאה ומזינה
דג סלמון עם טימין או מרווה

מובא בפניכם מתכון של דג סלמון (העשיר ב-אומגה 3) עם קוֹרָנִית סוג של צמחי תבלין, הידוע גם בשם; ’טימין’. אם כבר אתם שואלים ובצדק לגבי מדד קלוריות למנה, הרי התשובה ברורה; רק כ-300 קלוריות, הוא בהחלט מעדן וארוחה בריאה ומזינה מאד לכל בני המשפחה ובכל הגילאים.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

דג סלמון, לאלה שאינם מתחברים לדגים הוא מהחביבים משום שאינו מקור ריח מכביד, הוא נמכר כשאינו כמעט מכיל עצמות מטרידות והעיקר הסלמון, גם ידוע כעשיר ב’אומגה 3’ דל בכולסטרול מול בשר ועוף ומהווה מקור של חלבון מעולה. דגסלמון, אגם ינו מכביד בתום הסעודה ואף מומלץ כארוחת צהריים או ארוחת ערב בכל ימות השנה.

משפחת הסלמוניים (Salmonidae) היא המשפחה היחידה בסדרת הסלמונאים (Salmoniformes) והיא כוללת מספר זנים של דגי מאכל חשובים, כמו אלו המכונים בשמות “סלמון” (אלתית) ו”טרוטה” (שמך).

שמות אלו (אלתית/סלמון ו-שמך/טרוטה) על פי ויקיפדיה, אינם מתייחסים לסוג טקסונומי מסוים, אלא לאוסף מיני דגי מאכל דומים, המשתייכים לסוגים Oncorhynchus ו-Salmo במקרה של דגי אלתית, ולסוגים Oncorhynchus,Salmo ו-Salvelinus במקרה של דגי שמך.

אז לקינוח, קבלו לכבוד ’יום הנוער הבין לאומי’, המוכר על ידי האו”ם, החל היום (שישי, ז’ אב, תשע”ו) ה-12 באוגוסט, בדקנו ומצאנו באמצעות ליטל פיינגרץ-עטר, דיאטנית קלינית ב’סטודיו סי’ הרשת הנשית, המובילה בישראל לחיטוב, לעיצוב, לכושר ולהרזיה; למה חשובה התזונה של בני הנוער? האם דיאטה בגיל ההתבגרות מותרת או אסורה? האם יש קשר בין סוגי מזון שונים לאקנֶה (חַטֶּטֶת)? אל תשובות המסקרנות ולכתבה המלאה; התזונה של בני הנוער ומדוע היא כל כך חשובה להם.

מתכון של דג סלמון, עם טימין או מרווה

▼ חומרים;

4 נתחי פילה דג סלמון ללא עצמות,

● כף שמן זית,

● ענף טימין או מרווה (תלוי מה אוהבים),

2 שיני שום כתושות,

מיץ מחצי לימון.

אופן ההכנה;

● מערבבים את השמן, הטמין, השום ומיץ הלימון.

● מניחים את הדג בתבנית על נייר אפייה.

● יוצקים מעל הדג את תערובת הרוטב.

● מכניסים לתנור לחום שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.

על הבאת מתכון זה באתר נגישות-נט, תודה מיוחדת למנהלת מחלקת יח”צ ודוברות בסטודיו C, הגב’ אורנה הראל.

בתאבון!

Exit mobile version