מרק גזר בתוספת עשבי תיבול שמנת וחלב, מרק סמיך שמוגש חם לארוחה חלבית חמימה בימים קרירים אלה
207X270_sope_gezer_01.jpg
מתאים ל-8 מנות:
המצרכים:
3 בצלים גדולים, קלופים
800 גרם גזר, קלוף
1-2 גבעולי סלרי אמריקאי
¼ ראש סלרי קטן, קלוף
½ כף פטרוזליה, קצוצה
פלפל אנגלי, עלי דפנה, מלח
פלפל שחור, מוסקט מגורר
2 מכלי שמנת מתוקה
½ 1 כוסות חלב
אופן ההכנה:
1. פורסים את הבצל, מאדים במעט חמאה או שמן בסיר גדול. פורסים גם את הגזר, אפשר במעבד מזון, ומוסיפים לסיר. מקפיצים 5 דקות.
2. מוסיפים סלרי, פטרוזליה, פלפל אנגלי, עלי דפנה, מים כדי כיסוי מוחלט ותבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מוסיפים את השמנת ומבשלים עד שהגזר רך.
3. מסלקים עלי דפנה וגרגרי פלפל וטוחנים היטב בבלנדר.
4. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מוסיפים את החלב, ואם המרק סמיך מדי, מדללים אותו בעוד חלב. מגישים חם. מתכונים חלביים נוספים מופיעים באתר מועצת החלב באינטרנט: www.milk.org.il
למאגר המתכונים של כאן נעים – לחצו כאן