מתכונים כאן ישראל

סלטים לקיץ

כתוספת לבשר “על האש” ובימי הקיץ החמים, כאשר מחפשים ל”אכול משהו קל…” למה שלא ננצל את ההזדמנות גם לאכול בריא וגם קל וגם למראה הנכון על החוף והכל בגלל סלט מרענן וגם בריא
סלטים לקיץ
סלט שורש כרפס

מקלפים ומגרדים שורש כרפס, על גבי פומפייה.

מוסיפים:

מלח,
מיץ לימון,
שיני שום קצוצות,
שמן זית
ומספר עלי סלרי קצוצים.

אפשר להוסיף בצל ירוק ופטרוזיליה, או גזר מגורד ופלפלים ירוקים או אדומים.

סלט שומר

בוחרים שומרים קטנים, מקלפים את קליפתם החיצונית. קוצצים דק.

מוסיפים:

מלח,
מיץ לימון,
בצל ירוק
ושמן זית.

Cabbage-salad_180k-n_01.jpg

סלט כרוב אדום

בוחרים כרוב אדום כבד. חותכים לחתיכות גדולות ומשרים בקערה עם מים, חומץ ומלח (להרחקת שרצים).

שוטפים, מסננים, חותכים לקוביות קטנות (ניתן גם לקצוץ בקוצץ חשמלי) – יש להוריד את החלקים הקשים).

מוסיפים:

מלח,
שיני שום קצוצות,
מיץ לימון,
2 כפות חומץ,
1 כפית סוכר
ומאחסנים שעתיים במקרר.

לאחר מכן, מוסיפים לסלט בצל ירוק, או כרישה קצוצה (רק את החלק הלבן).

מוסיפים 1-3 כפות מיונז.

סלט פלפלים

3 פלפלים חתוכים לקוביות:

1 אדום,
1 צהוב,
1 ירוק בהיר,
1 בצל סגול חתוך לפרוסות או קצוץ דק,
2 שיני שום קצוצות.

מתבלים במיץ לימון, מלח.

בתיאבון.

לעוד מיקבץ מתכוני סלטים קלים ורעננים, לימי הקיץ החמים – לחץ כאן

Exit mobile version