מתכונים כאן ישראל

פטריות ממולאות

מתכון נפלא לאניני הטעם היכול לששמש כמתאבן או כתוספת במנה ראשונה
פטריות ממולאות
Champignon_180k-n_01.jpg

פטריות הכובע בישראל (“שמפיניון”)הגדלה בטבע על קרקע המועשרת בדשן אורגני, את הפטריה החלו לגדל כצמח מתורבת במאה ה-17, בסביבות פריז. מאז התפתח העניין המסחרי בפטריה זו וכיום היקף גידולה הוא עצום. בארץ החלו בגידול מסחרי לפני כ-50 שנה, ובשנים האחרונות קיבל ענף זה תנופה עצומה.

החומרים:

12 פטריות שמפיניון גדולות
1 בצל בינוני
חצי כוס נבט חיטה
חצי כוס אגוזים קצוצים
חצי גמבה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית מיורן
2 שיני שום
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מפרידים את גבעולי הפטריות מהפטריות וקוצצים את הגבעולים.
2. קוצצים גם את הגמבה ואת הבצל ומועכים את שיני השום.
3. מערבבים את כל החומרים, חוץ מהפטריות, ומלחלחים במעט מים.
4. ממלאים את הפטריות בתערובת ומניחים בתבנית משומנת.
5. אופים בתנור בחום בינוני למשך חצי שעה. מגישים חם.

המתכון מובא באדיבות אתר אנונימוס

Exit mobile version