לחמניות מתוקות לפתוח את הבוקר או לקפה של אחר הצהרים לנגוס ולהתענג על הטעם.
החומרים:
  2 כוסות קמח
  3 כפיות אבקת אפיה
  קורט מלח
  50 גרם חמאה
  2 כפות סוכר
  ¾ כוס חלב
  1 תפוח
אופן ההכנה:
לערבב היטב את הקמח, אבקת האפיה, מלח, חמאה סוכר וחלב ולרדד לעלה בעובי של כ-12 מ”מ.
על משטח מקומח. לקלף 1 תפוח ולגרד על הבצק. לקפל את הבצק לשנים ולהדק היטב. לקמח כוס וליצור עוגיות.
למרוח בביצה או בחלב.
לאפות בתבנית מקומחת בחום 230 מעלות כ-10 דקות.
להוציא מהתנור ולעטוף במגבת עד לקירור.