מתכונים כאן ישראל

מרק עגבניות עם אורז ועדשים

מרק עגבניות עם אורז ועדשים
מרק עגבניות עם אורז ועדשים

העדשים מכילים חומצה פולית, אשלגן מגנזיום, מנגן מוליבדנום יסוד קורט חיוני הנמצא בתזונה היומית וברזל. מבחינה תזונתית, הודות לתכולתם הגבוהה בחלבון (בדומה לסויה), הם טובים כתחליף לבשר. הודות לתכולת הסיבים, העדשים טובים לטיפול ביתר כולסטרול בדם. סוכרת, למניעת מחלות: הסעיף. לב. עצירות. תסמונת המעי הרגיז ולשיפור רמת האנרגיה הגופנית. הם מועילים במיוחד לנשים בהריון, למניקות לילדים ולמתבגרים, בשלבי ההתפתחות הגופנית.

החומרים:

8-6 עגבניות
בצל בינוני
חצי כוס אורז
חופן עדשים כתומות
2 כפות רסק עגבניות
מעט כוסברה קצוצה
כף שמן (עדיף שמן זית)

תבלינים:

כף פפריקה מתוקה,
כף מרק בטעם עוף (מן הצומח),
חצי כפית פלפל שחור,
תיבולית בסגנון הודי (אופציונאלי)

אופן ההכנה:

חותכים את העגבניות לחצאים, מוציאים את הגרעינים עם כפית, ומגרדים אותן בפומפייה לתוך קערה.

קוצצים את הבצל דק ומטגנים בסיר עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות לבצל וממשיכים לטגן מעט. מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים היטב עד להסמכה.

מוסיפים 2 כוסות מים (עדיף רותחים) ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כל התבלינים.

שוטפים את האורז ואת העדשים ומוסיפים למרק. מבשלים בין חצי שעה לארבעים דקות על אש בינונית, ומוסיפים מים רותחים לפי הצורך.

מוסיפים את הכוסברה הקצוצה כ-10 דקות לפני שהמרק מוכן.

Exit mobile version