מתכונים כאן ישראל

מחקר: שתיית מיץ בצל מונעת התקפי לב

בבצל ובמיץ המופק ממנו ישנם חומרים נוגדי חימצון, המעכבים את הצטברות הכולסטרול הרע, הגורם לחסימת עורקים.
מחקר חדש, שנערך בבית החולים “רמב”ם” בחיפה, קובע: בצל, או מיץ בצל, מעכב התפתחות טרשת עורקים, שגורמת להתקפי לב ולשבץ מוחי, כך מפרסם הבוקר (יום ב’ 4.11.02) “ידיעות אחרונות” ואותו מביא גם אתר העיתון ynet.

המחקר בנושא נערך ע”י פרופ’ מיכאל אבירם, מנהל המעבדה לחקר ליפידים בבית החולים “רמב”ם” ומכון רפפורט לרפואה בטכניון.

מממצאי המחקר הישראלי, עולה, כי בבצל ובמיץ המופק ממנו ישנם חומרים נוגדי חימצון, המעכבים את הצטברות הכולסטרול הרע, המתחמצן על דפנות העורקים – תהליך שגורם לחסימת עורקים.

עוד התברר, כי כדי להגביר את יעילותו של מיץ הבצלים יש לאחסנו בטמפרטורת החדר במשך חמישה ימים – ורק אז לשתות את מיציו.
לדברי, פרופ’ אבירם, מיץ שנסחט מהשכבה החיצונית של הבצל הוא הטוב ביותר. לתשומת לבכם.

עוד על הבצל:

חוקרים יפנים פיתחו בצל “אל דמע”

הבצל – שם ירקות רבים בצל

מרק בצל

Exit mobile version