פאי תפוחים וצימוקים עשיר בבריאות טעם וניחוח, קל ומהיר הכנה.
apple_pie_whole_t180_01.jpg
ניתן לגוון את הפאי על ידי הוספת אגוזי מלך לתערובת התפוחים והצימוקים, דבר המעשיר את טעמה ואיכותה של העוגה. קיימת אפשרות נוספת והיא לפורר את הבצק הנותר ולפזר את פרורי הבצק בצפיפות מעל תערובת התפוחים, פרורי הבצק יעניקו לפאי משנה פריכות וטעם.
המצרכים:
5 קוביות שוקולד
10 דובדבנים מסוכרים
6 תפוחי עץ מסוג גראנד
1.5 כוסות סוכר
1-2 כפיות קינמון
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1 חבילת קמח תופח. 350 גרם.
מיץ מלימון גדול
100 גרם צימוקים
אופן ההכנה:
כותשים את השוקולד או מועכים במערוך.
חותכים את התפוחים לפרוסות, בוזקים עליהן חצי כוס סוכר וקינמון ומשהים רבע שעה.
מערבלים את הביצים עם יתר הסוכר, מוסיפים בהדרגה את השמן הקמח ומיץ הלימון.
מעבירים 3/4 כמות הבצק לתחתית של תבנית משומנת, מפזרים את התפוחים, הצימוקים, השוקולד והדובדבנים על הבצק שבתחתית,
מניחים את הבצק הנותר מעליהם ואופים כ-40 דקות בחום בינוני.
מוציאים, מצננים וכשהעוגה קרה בוזקים אבקת סוכר.
חג שמח