מתכונים כאן ישראל

צליית בשר בטמפרטורה גבוהה, עלולה ליצור חומרים מסרטנים

צעירים מכינים גריל בפיקניק בצליית הבשר בטמפרטורה גבוהה עלולים להיווצר חומרים מסרטנים | צילום: Stock Image & Ph | עיבוד: שולי סונגו©
צעירים מכינים גריל בפיקניק בצליית הבשר בטמפרטורה גבוהה עלולים להיווצר חומרים מסרטנים | צילום: Stock Image & Ph | עיבוד: שולי סונגו©
צעירים צולים בשר

האגודה למלחמה בסרטן, פרסמה הערב (יום שני ל’ בניסן התשפ”א) לרגל יום העצמאות ה- 73 לעצמאות מדינת ישראל משעות ערב; יום רביעי (ב’ באייר, התשפ”א) ה-14 באפריל וביום חמישי ה-15 (ג’ באייר, התשפ”א) באפריל, במהלך היום עד הערב ומזכירה לציבור הרחב, כי “על האש” המסורתי הוא אחלה טעים – אבל גם בתהליך צליית הבשר בטמפרטורה גבוהה עלולים להיווצר חומרים מסרטנים! 

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

צליית בשר על האש, מנהג הנפוץ במיוחד ביום העצמאות, כרוכה בסיכון בריאותי של היווצרות חומרים מסרטנים כתוצאה מחריכת יתר של הבשר ומספיגת עשן במזון.

תהליך הבישול בטמפרטורות גבוהות לזמן ממושך וחריכת הבשר על הגריל, יוצרים חומרים הפוגעים ב-DNA בתאי גוף. חומרים אלו, עלולים לגרום לתהליכים סרטניים.

מחקרים רבים שפורסמו בשנים האחרונות, מצאו קשר בין חומרים אלו לבין הופעת סוגי סרטן שונים. לכן באגודה למלחמה בסרטן, קיבצו עבורכם מספר טיפים להפחתת הסיכון מצליית בשר;

דוברת האגודה למלחמה בסרטן, הגב’ מריאנה אוליצקי, מסרה לפורטל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי; אפשר לצרף, או להפוך למרכז ה”חגיגה” גם סלטים בריאים ומגניבים, כמו סלט קינואה שחורה מקסיקנית נפלא של פיליס גלזר:

█  חומרים ל- 4 מנות;

█  חומרים לויניגרט אורגנו;

אופן ההכנה;

שוטפים קלות את הקינואה במסננת להורדת שאריות הקליפה המרירה.

מסננים, מעבירים לסיר ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך 10 דקות.

מסירים מהאש ומשהים מכוסה ל- 10 דקות נוספות.

מערבבים את כל חומרי הוויניגרט בצנצנת עם מכסה.

סוגרים ומנערים עד לקבלת רוטב אחיד.

מעבירים את הקינואה לקערת הגשה. מוסיפים את העגבניות, עשבי התיבול והתירס. יוצקים את רוב הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג. טועמים, ובמידת הצורך מוסיפים מלח ופלפל.

לפני ההגשה, מוסיפים לסלט את יתרת הרוטב ואת קוביות האבוקדו ומערבבים בעדינות.

◄ אל; ‘מתכוני בריאות’ נוספים, היכנסו;

האגודה למלחמה בסרטן, מאחלת לכולכם חג שמח.

Exit mobile version