מתכונים כאן ישראל

עוגת שוקולד עסיסית | גלי מה נאפה בתנור של גאלי

עוגת שוקולד עסיסית | גלי מה נאפה בתנור של ורד גאלי

עוגת שוקולד עסיסית | ורד גאלי

עוגת שוקולד עסיסית | גלי מה נאפה בתנור של ורד גאלי
עוגת שוקולד עסיסית | גלי מה נאפה בתנור של ורד גאלי

 כולם יודעים, כי ‘עוגת שוקולד’ (Chocolate cake) נחשבת לקינוח פופולרי ביותר על פי האנציקלופדיה ויקיפדיה, ברוב חלקי העולם עוד מסוף המאה ה-19. עוגת שוקולד, מוגשת בדרך כלל במפגשים כגון מסיבות יום הולדת לקטנים ולגדולים ובחתונות. אופים שונים משתמשים גם במשקה חריף (ליקר, רום, ברנדי), תבלינים כמו וניל ונוזלים בטעמים כמו קפה. בווריאציות שונות משתמשים גם ב-ציפויים, זיגוג, גלאזורה, קרם, ריבה, מרציפן או פראנג’יפן. 

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

מתכון עוגת השוקולד כולל בדרך כלל קמח, ביצים, סוכר, אבקת קקאו, המעניקה טעם וצבע שוקולדי (ומכאן שמה של העוגה), חמאה או שמן, מלח וחומרי התפחה כמו סודה לשתייה.

לפעמים משתמשים גם במים או בחלב. בסוגים נוספים של העוגה יש גם שוקולד מומס, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, חובצה, מיץ פירות וסירופים למיניהם. כמו כן, יש מתכונים הכוללים אגוזים, שקדים וכדומה.

עוגת השוקולד המקובלת בעולם היא גם בסיס לגרסות דומות לשלה, לדוגמה, עוגת היער השחור, עוגה כושית ישראלית, עוגת נמסיס צרפתית, או עוגת זאכרטורטה אוסטרית. חומיות וטורטה קפרזה הן עוגות שוקולד נטולות קמח ולפיכך,הן בעלות מרקם פנימי דחוס ולח.

אחרי הרקע לעוגות שוקולד המאלפות והמעלפות קבלו…

 המצרכים ל-עוגת שוקולד עסיסית;

  אופן ההכנה;

להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב בקערה נפרדת לערבב את הקקאו, אבקת שוקלית, הקמח את המים והשמן ותמצית הווניל להוסיף בהדרגה בקיפולים עם לקקן לקצף. בהדרגה לערבב היטב את הקקאו, אבקת השוקולית והקמח התופח לערבב היטב בתנועת קיפול לשמן תבנית 24 עגולה לאפות ב-160 מעלות לבדוק אחרי 40 דקות עם קיסם במרכז העוגה בעודה חמה לשפוך עליה רוטב שוקולד.

ניתן לחמם כל פרוסה עוגת שוקולד עסיסית במיקרוגל לזמן קצרצר | צילום: ורד גאלי

  המצרכים לרוטב;

להכניס את כל המצרכים בקערית ולחמם במיקרוגל בפולסים קצרים ומדי פעם לבחוש עד שכל המצרכים נטמעים לרוטב.

מומלץ להכין בזמן שהעוגה בתנור, כדי שיהיה ניתן לשפוך את הרוטב על העוגה בעודה חמה, ניתן לחמם כל פרוסה במיקרוגל לזמן קצרצר.

בתיאבון, ורד.

Exit mobile version