מתכונים כאן ישראל

מתכון ל’קרפצ’יו ברמונדי’ עם תפוזי דם שכל אחד יכול להכין

מתכון לקרפצ'יו ברמונדי עם תפוזי דם | צילום: הדס ניצן

קרפצ'יו ברמונדי עם תפוזי דם

קרפצ'יו ברמונדי עם תפוזי דם
קרפצ’יו ברמונדי עם תפוזי דם

אין יותר מסוגנן מהמנה העדינה הזו שמתאימה בדיוק לעונה הזו כשכל מה שמתחשק לנו זה נשנוש מרענן וקריר. ומה יותר מתאים מפלחי אשכולית מתפוצצי עסיס יחד עם דג רענן?

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק’ או ב’טוויטר’.

דג ברמונדי הוא עם קשקשים גדולים, זהו למעשה מקור השם; “ברמונדי” שנגזר מן התרבות האבוריג’ינית ביבשת אוסטרליה. יודעי חיך ואניני טעם מסנגרים עליו כדג שנחשב איכותי וטעים במיוחד.

במהלך ה”עלייה” שלו לארץ ישראל, התאקלם הברמונדי היטב וביצע הסתגלות למי בריכות דגים וכיום הוא גדל בבריכות דגים מפוקחות  בקיבוצים; ניר דוד ו-מעגן מיכאל. הברמונדי, דג בעל ערך תזונתי ובריאותי גבוה במיוחד.

הברמונדי מכיל כמות גבוהה של חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, עשיר בחומצות אמינו ומהווה מקור מצוין לחומצות שומן מסוג אומגה 3.

יצוין, כי כ-20% מחומצות השומן בגופו של הברמונדי מקורם בחומצת שומן מסוג אומגה 3, הנחשבת לחומצה חיונית לגוף האדם וכזו שהגוף אינו מייצר אותה בעצמו – אלא נדרש לקבל אותה ממקורות חיצוניים.

בשרו של הברמונדי לבן ובעל מרקם וטעם עדינים מאוד. הברמונדי, נחשב לאחד מהדגים המשובחים הנמכרים בישראל ומכיוון שהוא משתלב היטב במגוון דרכי הכנה וטעמים, הוא הופך להיות יותר ויותר פופולרי בקרב חובבי הדגים בארץ. יצוין, כי דג ברמונדי, מכיל מעט עצמות, הניתנות לשליפה בקלות, ולכן הוא ידידותי גם לילדים.

█ קבלו מתכון המיועד ל-2 מנות של קרפצ’יו ברמונדי עם תפוזי דם שכל אחד יכול להכין בבית;

מצרכים;

אופן ההכנה;

הרכבת המנה;

טיפ; אפשר להכין את כל החומרים מראש ולשמור את הדגים בין ניירות האפייה המשומנים, ולצלחת ממש לפני ההגשה.

בתיאבון.

Exit mobile version