מתכונים כאן ישראל

מַקְרוֹט | מָקרוּד עוגיות לחג פורים של יהודים יוצאי לוב

מקרוט | מקרוד עוגיות לחג פורים של יהודים יוצאי לוב

מקרוד עוגיות לחג פורים

אֲנִי פּוּרִים, אֲנִי פּוּרִים שָׂמֵחַ וּמְבַדֵּחַ הֲלֹא רַק פַּעַם בַּשָּׁנָה אָבוֹא לְהִתְאָרֵחַ… כך גם ה’מקרוט’ (מַקְרוֹט, מָקרוּד) עוד מעדן מתוך הרבה מעדני מטבח של בני העדה היהודים יוצאי לוב, אשר על פי המנהג הקיים אצלם הכנתם של “מקרוט” או עוגיות סולת מדובשות, נעשית רק בחג פורים.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

ידעניות הבישול בעולם הלא הן קשישות העדה של יהדות יוצאי לוב, יודעות לספר, כי במקור טיגנו ולא אפו את ה”מקרוט” (ה”מָקרוּד”) כלל לא הוסיפו אבקת אפיה או מיץ תפוזים או קמח אולם בעידן של חומריות ופינוקים והכול ברוך השם זמין, אז למה לא?!

█ מקרוט | מקרוד עוגיות לחג פורים

מקרוד עוגיות לחג פורים

מצרכים לבצק:

מצרכים לדבש:

למלית:

לאחד את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ורך

לחמם את התמרים במחבת עם קינמון.

ללוש עם הידיים את הבצק ויוצרים מעין גליל על משטח עבודה.

לחלק את הגליל ואחר כך לפתוח כל חלק בעזרת הידיים ולמלא לתוכו את התמרים ולסגור כמו קציצת קובה.

לשטח מעט ולרוץ סימנים בעזרת סכין או מזלג

לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה.

 

Exit mobile version