מתכונים כאן ישראל

כיצד מכינים מופלטה ל’מימונה’ – מתכון של ‘מועצת הדבש’

מופלטה בדבש | עיבוד צילום: שולי סוגנו ©

מופלטה בדבש

מופלטות מימונה עם דבש | צילום: דניאל לילה
מופלטות מימונה עם דבש

כיצד מכינים מופלטה היא שאלה המעסיקה רבים וטובים המנסים בסך הכל להתמודד עם בצק פשוט, לכאורה, ‘מועצת הדבש’ מציעה מתכון משלה לחג של העדה המרוקאית, המִימוּנָה, ميمونة שהוא החג של העדה המרוקאית, אבל נחגג כבר על ידי רוב הישראלים, כאשר רוב המאכלים מבוססים על מעדנים מתוקים ושימוש בדבש. המאכל המסורתי המזוהה ביותר עם החג הנחוג מהערב עד מחר הוא חג המימונה, שסמלה המופלטה שהינה בצק דק וחם עם חמאה ודבש. אין תחליף לדבש במנה המסורתית הזו! הממתיק הטבעי.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

 מצרכים להכנת מופלטה;

(מתכון ל- 20 יחידות)

 חומרים להכנה המופלטה;

 הכנה מופלטה;

  1. לעבד כל המצרכים מלבד השמן לבצק שיוצא קצת דביק
  2. לקמח משטח עבודה ללוש עוד דקה שתיים
  3. להניח את הבצק בקערה משומנת כחמש דקות
  4. לחתוך הבצק ל- 15 יחידות שוות מהם ליצור כדורים (לעגל בעשיית הכדורים כלפי מטה) להניח את כדורי הבצק על משטח משומן ולהבריש אותם בשמן
  5. עובדים עם ידיים משומנות היטב לאורך כל התהליך, בכדי שהבצק לא ידבק וגם יספוג שמן
  6. לשטח כל כדור בצק, למתוח עם כף היד לצורת עיגול דק מאוד, בגודל המחבת שלכם
  7. לחמם מחבת, להניח את המופלטה, להמתין כדקה ולטגן משני הצדדים
  8. כשהמופלטה במחבת להתחיל להכין את הבאה. כשהופכים הראשונה, מניחים עליה את המופלטה הנוספת. כשהחלק התחתון מוכן, הופכים את כל הערימה, כלומר שהמופלטה שהייתה למטה עכשיו למעלה ושוב מניחים עוד אחת, ממתינים ואז הופכים את כל הערימה
  9. אחרי 6-7 יחידות אפשר לשים בצד ולהתחיל שוב עד לסיום הבצק
  10. לאכול מופלטות רק כשהן חמות.
  11. למרוח בחמאה ו-דבש ולאכול.

מועצת הדבש, מאחלת חג מימונה שמח ? תְרְבְּחוּ וּתְסָעדוּ.

Exit mobile version