מתכונים כאן ישראל

ניו יורק קרם צ’יז עוגת גבינת שמנת בציפוי שמנת חמוצה

מאפה | ניו יורק קרם צ'יז עוגת גבינת שמנת בציפוי שמנת חמוצה

ניו יורק קרם צ'יז עוגת גבינת שמנת בציפוי שמנת חמוצה

סוד הצלחת העוגה טמון באופן אפייתה. חשוב מאוד להקפיד להוציא את העוגה מהתנור כאשר מרכזה עדיין רוטט, כשמנענעים קלות את התבנית ושוליה זהובים אפויים אל דאגה העוגה תתייצב במהלך הקירור, אך תישאר נימוחה ורכה.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק’ או בטוויטר.

ניו יורק קרם צ’יז עוגת גבינת שמנת בציפוי שמנת חמוצה

המצרכים:

לבסיס העוגה;

למלית העוגה;

לציפוי העוגה;

אופן ההכנה;

בסיס העוגה;

לערבב את כל המרכיבים לפירורים לחים, לשמן תבנית 24 ס”מ בחמאה גם בסיס וגם שוליים. לרפד את התבנית בפירורים גם בסיס וגם שוליים בעובי אחיד. לאפות בתנור שמחומם מראש לחום נמוך 160 מעלות כ-7 דקות ולקרר.

למלית גבינה שמנת;

לשים בקערה את הגבינה שהכנו (מתכון בהמשך) או גבינת שמנת פילדלפיה 800 גרם להוסיף 1.1/3 כוס סוכר ולערבב להוסיף 125 גרם שמנת מתוקה ולערבב. להוסיף  4 ביצים ו – 1 כפית תמצית וניל או מחית וניל, ולערבב

להוסיף 1 כף גדושה קמח ולערבב לעיס הומוגנית. לשפוך את מלית הגבינה על הפירורים וליישר. להכניס לתנור קערה עם מים מי ברז בתחתית התנור -למנוע התבקעות העוגה.

לחמם את התנור לחום נמוך כ- 150 מעלות ולאפות כשעה עד אשר שולי העוגה יציבים ובמרכז העוגה עדיין רוטט מעט. להוציא את העוגה מהתנור ולהכין ציפוי

הכנת ציפוי העוגה;

לערבב היטב את כל מרכיבי הציפוי עד שאין גושי סוכר, לשפוך בזהירות על העוגה וליישר, להכניס לאפייה בחום נמוך 150 מעלות כ-5 דקות, לקרר קצת בחוץ ולהכניס למקרר עטופה היטב לאחר כמה שעות ניתן לפרוס.

טיפ;

להכנת גבינת שמנת ביתית;

5 גביעים שמנת חמוצה 27%, 200 מיליליטר כל אחד, לקחת מסננת להניח אותה על קערה לרפד את המסננת עם מגבת, לשפוך את השמנת על המגבת ולאסוף את המגבת כמו שק, להכניס למקרר כל הלילה לניקוז נוזלים.

חג שמח.

Exit mobile version