ז’אבן, הוא כידוע ממתק יוצאי יהדות מרוקו אשר נהוג להכין אותו מיד עם צאת חג הפסח בליל המימונה. הז’אבן, ממתק קציפתי המזכיר את החלביצה ואת הנוגט. האגוזים המפוזרים מסביב קצוות הז’אבן, מסמלים את הברכות לשפע ולברכה סל מעשי ידיכם. ערב המימונה, עולה הז’אבן, על מרכז שולחן המתוקים של ערב המימונה ומסמל בעיקר את התחדשות ואת השנה החדשה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
█ מצרכים לז’אבן;
- כוס סוכר (200 גר’)
- 3 חלבונים (105 גר’)
- 1/4 כוס מים
- חצי כפית מיץ לימון
█ *הערות;
את הסירופ סוכר, יש תחילה לשפוך מדופן הקערה ולאחר מספר שניות של הקצפה יש לשפוך ישירות על הקציפה ולא מדופן הקערה. אחר כך, יש להקציף עד שמתקבל קצף יציב ובוהק.
*אם אתם מעוניינים בז’אבן במרקם של נוגט, יש לשנות את הכמויות ל-קילו סוכר ל-1 וחצי כוסות מים.
בתאבון!
עידו אברהם, הבלוגר החרוץ והמרשים בהגשתו את המתכון הזה ואחרים, מוזמין אתכם להמשיך לשתף אותו בבקשות למתכונים, בשאלות וכמובן בתוצאות שלכם! לרגל חג המימונה, אתם מוזמנים להיכנס ולמצוא מתכונים נוספים והצטרפו לקהילה לכל העדכונים!
▼לקבלת מתכונים חדשים כל שבוע;
https://goo.gl/f5XZQv
▼עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק;
https://goo.gl/ZIWHjI
▼לעדכונים באינסטגרם;
https://goo.gl/sVRLSv